Nedbrydning og miljøsanering tilbydes

Hos Lauges Maskinservice udfører vi en lang række opgaver med nedbrydning, og vi udfører blandt andet miljøsanering og brandsanering efter nedbrændte bygninger. Vores kunder kommer typisk fra Esbjerg, Varde, Ribe og Sønderjylland.

Er der gamle bygninger på grunden, der skal fjernes, før der kan bygges nyt, så kan vi løse opgaven med både nedbrydning og bortkørsel af affald.

Vi udfører også mindre nedbrydningsopgaver, hvor der eksempelvis skal fjernes en væg i et hus eller en lejlighed, eller hvor gamle kontorer skal omdannes til boliger. Når bygninger skal nedbrydes, kræver kommunen en milijøscreening af bygningen, og dette kan vi udføre. Det gælder alt fra gamle staldbygninger til det lille skur i baghaven.

Miljøsanering i bygninger - PCB, bly og asbest

En række af de materialer, der gennem tiden har været anvendt i byggeriet, indeholder forskellige miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

Dette betyder, at det affald, der opstår i forbindelse med eksempelvis en nedbrydning, i nogle tilfælde skal klassificeres som henholdsvis farligt, forurenet eller ikke forurenet affald.

Siden 1. januar 2013, hvor den nye affaldsbekendtgørelse trådte i kraft, har der været et generelt krav om, at bygge- og anlægsaffald skal anmeldes til kommunen.

Reglerne gælder for alle byggeprojekter, hvor der produceres mere end 1 ton affald, eller hvis arbejderne omfatter mere end 10m2, samt hvis der er tale om udskiftning af termoruder.

Hvis bygningen er opført eller renoveret i perioden 1950 til 1977, kan der være anvendt PCB-holdigt materiale, og bygningsejeren har pligt til at foretage en kortlægning af de bygningsdele, der kan indeholde PCB.

I affaldsbekendtgørelsen findes et screeningsskema, bilag 11, der kan danne vejledende grundlag for, om det er nødvendigt at udføre en miljøscreening af de berørte bygningsdele for at afdække, om der er anvendt PCB-holdigt materiale.

I forbindelse med en miljøsanering vil det ofte være hensigtsmæssigt at foretage en kortlægning af eventuelle andre miljøskadelige stoffer, som for eksempel asbest, bly, kortkædede klorerede paraffiner med videre, hvilket vil være med til at opfylde bygningsejerens ansvar om identifikation af farlige stoffer.

Yderligere vil en indledende kortlægning af eventuelle miljøskadelige stoffer i bygningen kunne medvirke til at undgå ubehagelige overraskelser under byggeprocessen, der oftest vil medføre byggestop, merudgifter og så videre.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på nedbrydning

Vi udfører nedbrydningsarbejdet hurtigt og effektivt i hele Sønderjylland og til konkurrencedygtige priser. Kontakt os for et uforpligtende tilbud – ring på telefon 60 64 70 40 eller skriv til e-mail d_lauge@hotmail.com.

Få et uforpligtende tilbud​

Udfyld nedenstående formular så vender vi tilbage hurtigst muligt.​​​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Levering til tiden​

Private og erhverv​

Klare aftaler​

Firma

Lauges Maskinservice

CVR: 35756124

Kontakt

Telefon: 60 64 70 40 

E-mail: d_lauge@hotmail.com